Foto’s & Media


17 Januari 2015

BERGEN OP ZOOM – In De Ark, op het terrein van GGZ WNB (Vrederust), presenteert het Markiezaat Musical Koor (MMK) drie avondvoorstellingen van de show Hollywood on Stage.

Daar ging twee jaar voorbereiding aan vooraf. Voor de laatste voorstelling, zaterdagavond, zijn nog een aantal plaatsen beschikbaar.

In het kerkje, dat is omgebouwd tot musicaltempel, voerde het koor in 2012 al de show Behind the Façade opgevoerd.

Met Hollywood on Stage brengt het MMK een aantal musicalmedleys die hun oorsprong hebben in musicalfilms, zoals Tommy, Miss Saigon, Singing in the Rain, Annie en de rockmusical Rent en Jersey Boys.

Spitsvondige intermezzo’s verzorgen Stef Broos en Jürgen Huigen. Bij twee medleys treedt gastzanger Albert-Jan Verhees op.

Voor de medley van Annie werkte het MMK samen met negen leerlingen van de juniormusicalklas van Roncalli.

PERSBERICHT
Amersfoort – 18 Februari 2015
‘Tijd voor Thee’ – nieuwe theatertour Roos Blufpand
“Aanstekelijk en veelbelovend; alsof Boudewijn de Groot en Ellen ten Damme een dochter hebben gemaakt.” (Villa d’Arte)

Roos Blufpand staat op 14 maart 2015 met haar theatershow ‘Tijd voor Thee’ in het theater De Maagd (CKB zaal) in Bergen op Zoom. In deze muzikale show wordt Roos begeleid door zes topmuzikanten en de koren ‘Markiezaats Musical Koor’ en ‘Popkoor You Name it’ uit Bergen op Zoom.
Roos neemt haar luisteraars mee in de diversiteit van haar muziek. Van klein en kwetsbaar tot groots en meeslepend. Het hoogtepunt is het nummer ‘Afscheid’, dat Roos tijdens de ‘Rabobank Early Afternoon’ aan tafel bij Humberto Tan heeft gezongen en dat in februari als speciale singleversie met bijhorende clip werd uitgebracht.

Theatertour ‘Tijd voor Thee’
Van februari t/m april 2015 is Roos haar eerste theatertour ‘Tijd voor Thee’ te zien in de Nederlandse theaters. Tijdens deze theatertour draait het om de muziek. Net zo divers als haar muziek is de samenstelling van haar muzikaal gezelschap, dat bestaat uit cello, 2x zang, piano, gitaar, bas en drums. Elke show wordt ondersteund door een aantal koorleden van het plaatselijke koor.
Roos haar kracht is dat zij haar nummers zelf schrijft en op een bijzondere en intieme manier het publiek bij haar muziek betrekt. Tijdens de show neemt Roos de luisteraars mee in haar naïeve en gekke persoonlijkheid, naar haar Surinaamse roots en maken zij kennis met haar kleinste, intiemste en vooral kwetsbaarste momenten.
Dit was ook de insteek achter de videoclip van ‘Afscheid’, een nummer dat raakt, persoonlijk is en probeert ieders verbeelding aan te spreken. De clip is vanaf nu te zien op www.roosblufpand.nl.
Voor het maken van deze theatertour is Roos ondersteund door Leoni Jansen en Patrick Neumann.
14-03-15, 20:30 speelt Roos ‘Tijd voor Thee’ in de CKB zaal van schouwburg de Maagd.
Kaarten zijn verkrijgbaar voor € 13,50 via http://www.demaagd.nl of 0164 280 555 en de theaterkassa.

‘Quotes vanuit de media
• Telegraaf: “Veelbelovend debuut. Vanachter haar piano bezingt ze in het Nederlands de schoonheid van het leven, haar verwonderingen, maar ook tegenslag, drama en verdriet. Hier poppy, daar jazzy, soms open en meeslepend, soms juist klein en intiem.”
• De Bassist: “Eigenlijk moet je Roos live zien, want elke show is een klein feestje (…) mooie, gevoelige, pijnlijke en grappige liedjes.”
• Apeldoorn direct: “Roos Blufpand doet haar naam eer aan. Blufpand overtuigde op verbluffende wijze. Het optreden van Roos en haar band verwarmde een ieder. De liedjes zelf waren vermakelijk of juist heel ontroerend. Ze waren kwetsbaar en samen met de ontwapende en charmante persoonlijkheid van Roos, zorgde dat voor een intieme sfeer.”
Roos nodigt u graag uit voor haar ‘Tijd voor Thee’ op 14 maart!

Over Roos Blufpand

Roos Blufpand (1992) is een frisse verschijning die Nederlandstalige liedjes vanachter de piano bezingt. De 22-jarige componist-zangeres versmelt haar deels Surinaamse ‘roots’ met een bijzonder taalgevoel en originele composities, die de luisteraar bij blijven en intrigeren. Samen met haar band speelde Roos een aantal eigen georganiseerde shows onder de titel ‘Hollen & Stilstaan’ en bracht haar eerste gelijknamige EP uit.

Op 23 mei 2014 verscheen haar debuutalbum ‘Ik ben’. ‘Ik ben’ werd mede gefinancierd dankzij een crowdfunding project via Voordekunst waarbij 187% van het streefbedrag binnen werd gehaald. Na de première volgde een albumtour met maar liefst 45 shows waaronder ook haar debuut bij nationale radiostations bij onder andere Radio 1, 2, 3fm etc.

Roos trad op bij de Parade Utrecht, deed een theehuizentour, stond in het voorprogramma van Janne Schra en Frederique Spigt, was te zien op meerdere theatrale festivals en speelde al meer dan 200 optredens. In 2015 speelt zij in diverse theaters haar voorstelling ‘Tijd voor Thee’.
Lovende woorden en recensies, staande ovaties van massaal toegestroomd publiek in een overvolle Ark, na indrukwekkende concertreeks van Markiezaats MusicalKoor: BEHIND THE FACADE, tijdens de try-out op 25 oktober, de premiere op 26 oktober en de grand finale op 27 oktober 2012. Lees hieronder de recensie door Monique Meeuwisse-van Genk voor BN/De Stem, maandag 29 oktober 2012 OVERDONDERENDE BLIK OP MUSICALS BIJ BEHIND THE FACADE Alles aan de show rond bekende musicals was werkelijk perfect op elkaar afgestemd. Of het nu ging om gastheer George Stander, die in verschillende gedaantes kroop om iedere musical toe te lichten, de bijzonder smaakvolle en goed op elkaar afgestemde kleding, dan wel de simpele maar treffende decorattributen, dit was een avondje puur genieten van musical. De prima zangkwaliteiten, een grote dosis aanstekelijk enthousiasme in combinatie met een uitstekende choreografie hebben het royaal toegestroomde publiek werkelijk overdonderd. Hier moet onder de bezielende leiding van Sophie van Leeuwen werkelijk keihard gewerkt zijn door de ongeveer twintig dames en slechts drie heren van het Markiezaats Musical Koor. Alle fragmenten weren in prachtige arrangementen vol zorg en opvallend gedisciplineerd weggezet met oog voor muzikale details en variatie. Het uitstekend stemmateriaal werd optimaal benut waarbij ook verschillende koorleden prima solisten bleken te zijn. Vooral de zangkwaliteiten van Monique van Loon en Marjon Pennings sprongen eruit. Ook de lieflijke bijdrage van Elaine Dekkers in Feed the Birds uit Mary Poppins klonk ontroerend. Al meteen in Masquerade uit The Phantom of the Opera waarmee het koor de wervelende show opende, viel de zorg op waarmee de show was opgebouwd. Van meet af aan bleken alle koorleden duidelijk in de bij de tekst horende rol op te gaan. De choreografie was eenvoudig gehouden waardoor de zang centraal bleef staan maar wel een extra dimensie kreeg. Hierbij werden de mogelijkheden van de toneelruimte, altaar met trappen, optimaal gebruikt om voor het publiek een prachtig ogend plaatje te ensceneren. Het bijzondere van alle fragmenten was dat er voor muziekarrangementen gekozen was die eerder voor verdieping van de originele muziek zorgden dan afbreuk aan het origineel deden. Zonder meer: Chapeau! hieronder leest u hoe oud-koorlid Bernard Koolen het concert heeft beleefd:

WOW wat een show… nooit eerder was het Markiezaats Musicalkoor ZO MUZIKAAL. Dit weekend was de Ark van Vrederust te Halsteren omgebouwd tot een ware musical tempel! Van op een afstand was, door de stemmige buiten belichting, duidelijk te zien waar het allemaal ging gebeuren. De perfect getimede belichting tijdens de show was dan ook sfeerbepalend voor elke musical medley die werd gebracht. Het ontwerp van de affiche en het programmaboekje, de kleding en de inrichting van de Ark getuigden van artistieke smaak . Nadat, onder de muzikale leiding van Sophie van Leeuwen, op donderdag avond tijdens de try-out de toon gezet was en de première van vrijdagavond ( met een paar kleine strubbelingetjes) was uitgevoerd, bracht het koor vanavond een wervelende, spontane en zeer muzikale show. Het was genieten van het eerste moment. Over de keuze van de medleys was nagedacht, vóór de pauze brachten zij de iets meer dramatische stukken en na de pauze ging het koor echt helemaal los met uptempo medleys, om met Run Freedom Run en het sprankelende optreden van Albert-Jan Verhees de apotheose te bereiken. Omdat het optreden volledig akoestisch werd gebracht moest elke zanger en zangeres, zowel in het koor dan als solist zich helemaal geven. Het is dan ook lovenswaardig dat de ALLE solisten zich staande wisten te houden tijdens hun performance. Ondanks dat de heren zwaar in de minderheid waren, kwam hun partij toch behoorlijk uit de verf. Twee bassen en slechts één tenor (fantastisch Jürgen Richard en Peter) stonden letterlijk en figuurlijk hun mannetje! Het drieledige combo zorgde voor een mooie begeleiding en gaf het koor alle ruimte om zich te profileren. De stralende gezichten en zorgvuldig bewerkte choreografie Het liefst zou ik, iedere zanger – zangeres. muzikant en elke medewerker een persoonlijke bloemlezing willen geven, maar dat zou te ver leiden. Daarom feliciteer ik Sophie van Leeuwen, Anouk Roedelof, het artistiek team en heel het Markiezaats Musicalkoor met deze prachtige productie. Ik ben erg trots op jullie!! Bernard Koolen
MMKBlogs