Monique


Sinds wanneer bij het koor?
Ik zit bij het koor sinds oktober 2008

Hoe ben je bij het koor gekomen?
In september was er dat jaar een open repetitie en daar ben ik toen gaan kijken. Ik kende er niemand, maar had bedacht dat na de geboorte van mijn tweede zoontje ik ook een avondje “iets” wilde gaan doen. Tijdens die avond werd er “titanic” gerepeteerd, een onwijs moeilijk stuk dus ik had meteen het gevoel dat het veel te moeilijk was. (Ik had altijd alleen maar onder de douche gezongen) Toch leek het me ook wel een uitdaging en na een auditie mocht ik blijven!

Wat vind jij het leukste aan het koor?
Ik vind het altijd leuk om te merken dat iedereen zo geniet als het heel mooi klinkt. Als in een moeilijk stuk uiteindelijk de klanken toch mooi samen vallen zijn we zelf bijna verbaasd dat we dat toch maar samen kunnen dat blijft iedere keer bijzonder.

Wat is je favoriete medley om te zingen?
Ik heb niet echt 1 favoriete medley. Ik vind dat er in iedere medley mooie en mindere stukjes zitten en vaak zit in elke medley wel een nummer wat eruit springt en wat dan een favoriet stukje wordt.

Wat is het mooiste moment dat je beleefd hebt met het koor?
Een mooi moment was na de show in de Maagd. De eerste voorstelling en voor mij ook de eerste ervaring op zo’n toneel, het doek ging dicht, publiek dat klapt en wij stonden allemaal te joelen dat het ons gelukt was…toen biggelde er wel even een traantje…(heeft vast niemand gezien)

Tot slot heb je nog een leuke anekdote?
Een anekdote: dan maar 1 waarin ik mezelf wel erg voor gek zette…tijdens het optreden in de Ark wenkte de dirigent naar ons, dus vol zelf vertrouwen liep ik naar voren ondertussen bedenkend dat dat nog helemaal niet de bedoeling was…met de woorden van de choreografe in mijn achterhoofd, die altijd zegt dat je niets moet laten merken als het mis gaat, ben ik breed glimlachend op mijn startplekje gaan staan en heb vol verwondering de zaal ingekeken. Wat een lang intro was dat…(bij navraag in de zaal had niemand door dat het niet zo bedoeld was)

Koorleden over Monique:

MMKBlogs