IN HET NIEUWS

Groot Bergen op Zoom

Markiezaats Musicalkoor: de allerlaatste kaarten!

Komende week is het zover: op 25, 26 en 27 oktober laat het Markiezaats Musicalkoor zich drie avonden lang zien en vooral horen tijdens hun avondvullende concert Behind the Facade. Het concert is de eerste avondvullende voorstelling van het koor na de grote jubileumshow in de Maagd twee jaar geleden. Dit keer is er gekozen voor de goede akoestiek en sfeervolle ambiance van de Ark, de kerk op het terrein van de GGZWNB in Halsteren. Donderdag is voor genodigden, vrijdag is uitverkocht – maar op zaterdag 27 oktober kunt u er nog bij zijn!

Voor het musicalkoor zelf is het natuurlijk spannend om op te treden met een eigen voorstelling; hoewel ze regelmatig te beluisteren zijn bij evenementen zoals recentelijk nog Kunsten in de Monumenten of Korenslag, is zo’n eigen concert voor velen alweer twee jaar geleden, en voor sommige koorleden wordt dit de eerste keer. Dit concert heeft voor de koorleden echter nog een extra speciale betekenis gekregen nu duidelijk is geworden dat het ook het afscheid is van Sophie van Leeuwen. Zij stopt in verband met haar zwangerschap na het concert met haar taken als dirigente, na vier jaar lang voor het koor te hebben gestaan. Het koor wil dan ook heel graag laten horen wat ze kunnen – en het programma is zeker afwisselend genoeg. De titel is het thema van de avond: Behind the Facade. Dat houdt in, kort samengevat, dat je overal ook nog net even anders tegenaan kunt kijken. Het Markiezaats Musicalkoor zet de wereld dus een avond lang in een heel ander licht. Dat idee van ‘net even anders kijken’ komt in alle musicalmedleys en -nummers naar voren. Denk aan Jekyll & Hyde, maar ook onder meer Wicked, Mary Poppins en Cats komen voorbij. Ontroerende nummers, swingende medleys, indrukwekkende muziek – dit alles steeds ondersteund door een passende choreografie, bedacht door Anouk Roedelof. Het koor gaat geen uitdaging uit de weg en sleept het publiek daarin graag mee.

Op donderdag de 25e verzorgt het koor een gratis try-out voor diverse vrijwilligers uit Bergen op Zoom en omgeving, en op vrijdag 26 en zaterdag 27 oktober gaan de deuren open voor het overige publiek. De première op vrijdag is volledig uitverkocht, maar kaarten voor de zaterdag zijn nog volop verkrijgbaar via www.markiezaatsmusicalkoor.nl of bij de VVV Bergen op Zoom (9 euro/stuk). Het Markiezaats Musicalkoor ziet ernaar uit u te mogen verwelkomen op 26 of 27 oktober!

 
Bergse Bode, oktober 2012

Markiezaats Musicalkoor in concert: mis het niet!

25, 26 en 27 oktober staan in het teken van een avond lang Markiezaats Musicalkoor in de Ark, de kerk op het terrein van GGZWNB in Halsteren. Het koor heeft de try-out op donderdag belangeloos opengesteld voor genodigden van diverse vrijwilligersorganisaties en de première op vrijdagavond is inmiddels uitverkocht, maar voor de zaterdagavond zijn nog volop kaarten verkrijgbaar. Wees er daarom snel bij!

Over minder dan een week is het zover: het Markiezaats Musicalkoor staat dan drie avonden lang in de Ark in Halsteren met hun avondvullende concert Behind the Facade. Twee jaar na de jubileumshow in de Maagd is het hoog tijd om te laten zien en horen waar het koor nu staat. Het koor is de laatste jaren enorm gegroeid onder de muzikale leiding van Sophie van Leeuwen, en dat geeft het concert een heel bijzondere bijklank: het is voor de koorleden namelijk ook het afscheid van hun geliefde dirigente. Sophie geeft na 4 jaar het stokje uit handen in verband met haar aanstaande ouderschap. Tijdens de concerten komt de veelzijdigheid van het koor naar voren aan de hand van het thema Behind the Facade. Niets is wat het lijkt. Ze laten de twee gezichten zien van dr Jekyll & mr Hyde, en u wordt omringd door de magie van Mary Poppins. Ook de klassieker Cats en het immens populaire Wicked passeren de revue. De voor dit koor zo karakteristieke musicalmedleys worden aangevuld met een aantal spectaculaire losse musicalnummers. Waan je op het gemaskerde bal van de Phantom en ontsnap mee uit de ijzingwekkende werkelijkheid van Urinetown; geniet van het indrukwekkende He lives in you uit The Lion King. Op donderdag de 25e verzorgt het koor al een gratis voorstelling voor diverse vrijwilligers uit Bergen op Zoom en omgeving, en op vrijdag 26 en zaterdag 27 oktober gaan de deuren open voor het overige publiek. Dat wilt u toch niet missen? Kaarten voor de zaterdag kosten 9 euro en zijn verkrijgbaar via www.markiezaatsmusicalkoor.nl of bij de VVV Bergen op Zoom. De vrijdag is helemaal uitverkocht, maar: er zijn nog twee vrijkaarten voor die avond te winnen! Stuur een mailtje naar prijsvraagmmk@gmail.com o.v.v. ‘prijsvraag Bode’ en vertel ons in maximaal 100 woorden waarom juist u deze vrijkaarten zou moeten winnen – vergeet daarbij ook niet uw gegevens door te geven. Het Markiezaats Musicalkoor hoopt u te mogen verwelkomen op 26 of 27 oktober!
Markiezaats Musicalkoor in concert: Behind the Facade.

Op 26 en 27 oktober geeft het Markiezaats Musicalkoor een avondvullend concert met de titel ‘Behind the Facade’, in de Ark in Halsteren. Afgelopen zaterdag en zondag werden vele puntjes op de i gezet tijdens een bewogen werkweekend in de kerk waar ook het optreden zal plaatsvinden.

 

De concerten komen nu snel dichterbij en de gezonde spanning die daarbij hoort was voelbaar aanwezig onder de koorleden. De tijd is nu daar om het hele plaatje te controleren: weet iedereen waar hij precies moet staan bij welk lied, kent iedereen de tekst en de choreografie, klopt de kleding en hebben alle dames hun waaier bij de hand? En als dat dan min of meer op orde is – min of meer, want een paar weken hebben ze nog om het te perfectioneren – dan kan er ook hard gewerkt worden aan waar het eigenlijk om draait: het overbrengen van de emoties in de muziek. Het weekend zelf was onder meer daarom ook voor velen emotioneel, maar het lijkt wel alsof die moeilijke momenten het koor juist dichter bij elkaar hebben gebracht. Zondagavond konden de leden terugkijken op een bijzonder werkweekend. Er is echt iets gebeurd, de juiste snaar is geraakt. Zelfs een wat moeilijker over te brengen medley als Cats kwam ineens keihard binnen. Het is natuurlijk de bedoeling dat het publiek ook tijdens de show niet ongeroerd zal blijven en als het afgelopen weekend een graadmeter is, dan gaat het publiek zeker iets speciaals meemaken. Als altijd bij een werkweekend in de Ark zong het koor op de zondagochtend mee in de kerkdienst als bedankje tegenover GGZWNB, en daar straalde het nieuw hervonden zelfvertrouwen vanaf. De maandag aansluitend aan het werkweekend kon de stijgende lijn meteen worden doorgezet, want het was de eerste keer dat het combo op de koorrepetitie aanwezig was. Andersom is al weken een delegatie van het koor op de woensdagen aanwezig bij de comborepetities en zo valt alles steeds meer op zijn plaats. Wilt u weten hoe dat uiteindelijk samen gaat klinken? Kaarten voor 26 en 27 oktober zijn te koop via de koorleden of via de website: www.markiezaatsmusicalkoor.nl.

 

 

 

Markiezaats Musicalkoor: de concerten komen dichterbij!

Afgelopen zondag tijdens Kunsten in de Monumenten stond ook het Markiezaats Musicalkoor in de Maagd en kon u genieten van een klein voorproefje van de concerten die op 26 en 27 oktober gepland staan in de Ark, de kerk op het terrein van GGZ WNB Halsteren (aanvang 20u).

De tijd gaat hard, en bij het optreden deze zondag werd even heel erg duidelijk dat de concerten eigenlijk al wel heel snel voor de deur staan. Zondag was een mooie kans voor het koor om weer even aan de atmosfeer in de Maagd te proeven en om alvast een keer voor publiek te staan met een deel van de uitvoering voor eind oktober. Er moet nog het nodige gebeuren, maar het publiek was terecht enthousiast. Het is het eerste van twee optredens nog voorafgaand aan de avondvullende concerten: op 6 oktober zal het musicalkoor ’s avonds weer op het podium staan met Korenslag in Roosendaal. Op die 6e oktober brengt het koor overigens weer een andere selectie dan in de Maagd, dus voor wie nieuwsgierig is naar de concerten en alvast meer wil weten, de kaarten voor die avond in de Kring zijn nog verkrijgbaar. In Roosendaal bestaat de muzikale begeleiding echter nog steeds alleen uit een pianist. Bij de concerten wordt dat anders. Deze week zijn ook de repetities met het combo erbij van start gegaan. In de komende weken zullen muziek, zang en dans steeds meer samengevoegd gaan worden, en wordt de laatste hand gelegd aan de aankleding van de leden en aan de aankleding van de Ark. Het wordt een prachtig plaatje, en ook het geluid belooft veel goeds, gezien de begeleiding van een combo op een locatie met zo’n mooie akoestiek. Ook horen hoe dat klinkt? Dat kan: kaarten zijn verkrijgbaar via de koorleden, of via de website: www.markiezaatsmusicalkoor.nl.

 

 

MUSICALKOOR ZOEKT DIRIGENT

BERGEN OP ZOOM – Het Markiezaats MusicalKoor is op zoek naar een nieuwe dirigent (m/v). Wegens persoonlijke omstandigheden stopt onze dirigente na het concert dat eind oktober plaatsvindt in de Ark, de kerk op het terrein van GGZ WNB in Halsteren.

Ondanks het enthousiasme van de leden kan een koor natuurlijk niet zonder dirigent.! Het musicalkoor bestaat uit 25-30 mannen en vrouwen tussen de 18 en 55 jaar. Het repertoire bestaat uit een grote variëteit aan Engelstalige musicalmedleys, aangevuld met losse nummers. Uiteraard presenteert het koor zich ook regelmatig bij kleinere en grootschalige evenementen, van Kunsten in de Monumenten tot Korenslag. Om het jaar verzorgt het koor zelf een avondvullend optreden, zoals in oktober in Halsteren. Het koor werkt in de aanloop naar deze optredens met veel plezier samen met een stempedagoog en een choreografe. Het draait naast kwaliteit natuurlijk ook om gezelligheid. De repetities vinden in plaats op maandagavond van 20.00-22.15 uur in zalencomplex De Raayberg in Bergen op Zoom. Van een nieuwe dirigent wordt een relevante achtergrond en/of de nodige ervaring met het leiden van een koor gevraagd. Ze bieden vanzelfsprekend een financiële vergoeding; verdere praktische zaken als de repetitiedag kunnen eventueel in overleg worden aangepast. Lijkt het u iets om de nieuwe dirigent te worden van het enige musicalkoor uit de regio? Voor meer info kan men contact opnemen met het bestuur: mmkbestuur@gmail.com. Men is welkom om tijdens de repetitie vrijblijvend een keer kennis te komen maken.

 

MARKIEZAATS MUSICALKOOR BEGINT AF TE TELLEN

BERGEN OP ZOOM – Op maandag 13 augustus is het Markiezaats Musicalkoor weer begonnen met de repetities voor hun avondvullende concerten in oktober.

Niet dat ze in de zomer stil hebben gezeten: op eigen houtje werd er elke week ook nog flink geoefend door een aantal koorleden. Nu zijn de reguliere repetities echter weer begonnen en daarmee start ook het aftellen naar het concert dat op 26 en 27 oktober aanstaande zal plaatsvinden in de Ark, de kerk op het terrein van de GGZ WNB in Halsteren. Er is maandag hard gewerkt onder leiding van dirigente Sophie van Leeuwen. Het koor had er duidelijk heel veel zin in: de repetitie werd een klein feestje. Het was de eerste keer dat het nummer ‘Run freedom run’ uit de musical Urinetown werd doorgenomen met zowel de solist als de choreografe erbij. Albert-Jan Verhees, die het koor al eens eerder heeft versterkt, bracht een energieke solo en liet zien dat ook hij het koor uitstekend in de hand heeft. Met de enthousiaste dansbewegingen van choreografe Anouk Roedelof erbij, was het plaatje wat dit nummer betreft al bijna compleet. U kunt dit feestje natuurlijk meebeleven op vrijdag 26 en zaterdag 27 oktober! De kaartverkoop is inmiddels begonnen. Naast ‘Run freedom run’ staat er vanzelfsprekend nog veel meer op het programma, dus kom ook en laat u verrassen. Voor meer informatie en kaarten: www.markiezaatsmusicalkoor.nl.

MMKBlogs